Stvaramo hranu koja obnavlja, puni i oživljava.

Mala obiteljska konoba njeguje prirodne okuse i tradiciju kroz dašak modernog pristupa gastronomiji.

Naša konoba

Konoba Mate je obiteljska konobica koja radi od 2000.godine. Malo po malo obitelj je rasla, a svaki član radi ono što voli i u čemu je najbolji. Mirjana, Mama familia je kuharica starog kova, okuplja nas sve oko teće i brine da mi, a ni vi ( gosti ) ne budete gladni. Mate, Pater familia, farmer u duši, prirodni čovik koji brine o svemu, živini na farmi i o tome da su pršuti vrhunski osušeni i pripremljeni svake godine.

Tim koji otkriva hranu

Biljana, često zvana “čarobnica “, čarobira po kuhinji slasticama koje prate prirodni okusi aluize, mente i ostalih aromatičnih trava. Združene za špaherom, Mirjana i Biljana, potaknut će vaše nepce da se prisjetite kuhinje vaših baka, čija slast nikad ne izađe iz sjećanja. Ana, poljoprivrednica prirodnjakuša, često je u polju da bi hrana koju jedete bila friška i uzgojena jedino na ekološki način. Koristimo sve što priroda daje, ne uzimajući previše i uvijek nešto prirodi vratimo. U najskrovitijoj i najzelenijoj vali našeg otoka upoznat ćete Matija, popiti prirodni sirup u njegovom malom beach baru ( m.a.t.e.) te zaokružiti proces druženja s konobom Mate.

Menu à la Carte

Težačka plitica

Naši težaci boravili bi na baštini s „rukom“ domaćega kruha i malo sira i pršuta. U stajun od verdure sa sobom su u berbu drva ili po lozju nosili i verduru.Na našoj težačkoj plitici nudimo vam domaći pršut s kozjim sirom i maslinama, mariniranim balančanima, kaparima te paštetom od balančana. Ako biste htjeli probati, uz ovo nudimo i paštetu od jetre kozlića.Ostane li mjesta nakon težačke plitice za  još nešto, mi ćemo vam i dalje donosit.

18 €/135,62 kn


Domaća pasta – morač

Svježa domaća kuhana pasta okrene se na pršuri u maslacu sa malom ljutom feferonom i vrhnjem u kome se kuha mladi morač, koji pusti svoj specifični miris i okus. Nježnost i žestina se tako sljube da bi bilo šteta takvo što ne provat.

10 €/75,34 kn


Fritaja od pršuta s divljim šparogama

Dok čekamo na vas, šetamo kroz našu netaknutu prirodu i beremo šparoge i bjušće. S našim domaćim pršutom i divljim šparogama na maslinovom ulju žbatimo domaća jaja. Nudimo vam ovu deliciju sa željom da uživate!

10 €/75,34 kn


Pašticada s makarunima

Koji naziv – pašticada!? Ma to je delicija Dalmacije! To je spiza koja se spremala za velike blagdane i posebne prigode. Priprema se na ovaj način: goveđa ružica, koja osdstoji u pacu od vinske kvasine, spikuje se mrkvom i špekom, te se prži i štufigaje na dosta kapule, mrkve, jabuka, šljiva i mirodija i polijeva bijelim vinom. Spremanje traje jako dugo, jer meso treba da „krče“ polako. Uz to se spremaju domaći makaruni na način kako su ih spremali stari ljudi, a također naš korčulanin, moreplovac Marko Polo, koji je to naučio za vrijeme svojih putovanja po Kini. Tijesto se vrti oko štapiča, te se može spremati na tisuće načina, preliveno raznim umacima. Makarune vam sada nudimo uz našu pašticadu.

20 €/150,69 kn


MENI 1

Težačka plitica - Plata domaćih gulozarija, pršut, kozji sirevi, pašteta od pršuta, pašteta odbalančana, marinirane balančane, masline, kapare, sušene pomidore. Selekcija domaćih pasti (šporki makaruni, makaruni u pestu od mindela i bosiljka sa svježim pomidorama , makaruni sa divljim komoračem…). Pečena janjetina uz salatu. Košarica domaćeg kruha. Selekcija domaćih slastica (torta od čokolade, torta od sira i limuna, praline…).

49 €/ 369,19  kn


MENI 2

Težačka plitica - Plata domaćih gulozarija, pršut, kozji sirevi, pašteta od pršuta, pašteta od balančana, marinirane balančane, masline, kapare, sušene pomidore. Tradicionalna dalmatinska pašticada s makarunima. Salata. Košarica domaćeg kruha. Selekciia domaćih slastica (torta od čokolade, torta od sira i limuna,praline...).

41 €/308,91  kn


MENI 3

Težačka plitica - Plata domaćih gulozarija, pršut, kozji sirevi, pašteta od pršuta, pašteta od balančana, marinirane balančane, masline, kapare, sušene pomidore. Domaća pasta sa divljim koromačem. Domaći kozlić pod pekom. Košarica domaćeg kruha. Selekcija domaćih slastica (torta od čokolade, torta od sira i limuna,praline…).

56 €/ 421,93  kn


MENI 4

Riblja plata morskih gulozarija - Slana riba, marinirani inćuni, carpaccio od hobotnice, salata od hobotnice, dimljena tuna, savur. Domaća pasta s kozicama. Pečena riba uz patate na bakalar. Košarica domaćeg kruha. Selekcija domaćih slastica (torta od čokolade, torta od sira i limuna,praline...).

61 €/459,60 kn


MENI 5

Težačka plitica - Plata domaćih gulozarija, pršut, kozji sirevi, pašteta od pršuta, pašteta od balančana, marinirane balančane, masline, kapare, sušene pomidore. Kuhana janjetina sa bižon i patatama. Košarica domaćeg kruha. Hrostule.

35€/263,70 kn


MENI 6

Težačka plitica - Plata domaćih gulozarija, pršut, kozji sirevi, pašteta od pršuta, pašteta od balančana,marinirane balančane, masline, kapare, sušene pomidore. Košarica domaćeg kruha. Selekcija domaćih pasti (šporki makaruni, makaruni u pestu od mindela i bosiljka sa svježim pomidorama, makaruni sa divljim komoračem…). Selekcija domaćih slastica (torta od čokolade, torta od sira i limuna,praline…).

40 €/301,38 kn


Ponuda za grupe - minimalno šest osoba uz predhodnu rezervaciju tri dana ranije.

 Pupnatska Luka

Nakon lijepog obroka, bilo bi grijeh ne nastaviti naše okupljanje dalje u luci Pupnat. Najskrovitija i najzelenija uvala našeg otoka je mjesto gdje se nalazi bar m.a.t.e., Tamo možete pronaći ne samo prirodne domaće sirupe i osvježavajuće napitke, već i ukusne brze obroke iz našeg dnevnog jelovnika. Ako vam ikada dosadi ležati na plaži, uvijek možete krenuti na turneju s našim kajacima ili igrati kartašku igru ​​u hladovini hrasta crnike i borova na terasi bara. Neponovljivo iskustvo!

Rezervirajte!

Telefon: +385 99 677 5722

Email: konobamatereservations@gmail.com

Rezervacije putem telefona primaju se od 13-16h.

Ponedjeljak - Subota


Svibanj/Lipanj/Srpanj/Kolovoz/Rujan/Listopad

17:00 h  - 23:00 h 

Nedjelja


Srpanj/ Kolovoz

19:00 h - 23:00 h

Svibanj/Lipanj/Rujan/Listopad

Ne radimo nedjeljom.

Konoba Mate, Vl. Matij Farac, Pupnat 28, 20274 Pupnat, Korčula, Hrvatska